
امید جهانشاهی: اعتدال را صرفا مساله سیاسی نبینیم
امید جهانشاهی، کارشناس ارتباطات، با توجه به کشیده شدن بحث اعتدال در مقوله سیاسی گفت: نباید اعتدال را صرفا به عنوان مسائل سیاسی نگاه کنیم. اعتدال را باید به عنوان ارزش و اندیشه ببینیم. چرا که نگاه سیاسی به مقوله اعتدال در پایان چیز با ارزشی نصیب ما نمی کند. اما اگر اعتدال را به مثابه ارزش نهادینه کنیم مسلما تبعات آن را در سیاست و فرهنگ میبینیم.
او افزود: اعتدال از ریشه عدل می آید. عدل یعنی هر چیزی را سر جای خود قرار دادن. یعنی همه اندیشههایی که در جامعه هستند، هویت ملی را راهنمایی میکنند و توانایی بروز و ظهور پیدا میکنند.
جهانشاهی با توجه به نقش رسانهها به عنوان ابزار سیاسی گفت: پیش از انقلاب رسانهها بیشتر حالت بلندگو را داشتند و صرفا دولتی بودند اما بعدها متاسفانه روزنامهها به ابزار سیاسی تبدیل شدند و به مثابه نهاد اجتماعی نشدند چون یکی از دلایل این است که اعتدال به مثابه فرهنگ در جامعه شکل نگرفته است.
این فعال رسانه ای همچنین افزود: رسانه معتدل رسانه ای نیست که فارغ از نگاه سیاسی بخواهد همه چیز را مستقل و با میانهروی بگوید.خیر درست نیست.زیرا هر روزنامه و هر انسانی یک گرایش سیاسی دارد.
جهانشاهی با تاکید بر رشد دیالوگ ملی گفت: مساله مهم این است که روزنامهها امکان ظهور و بروز داشته باشند، نگاه طولانی مدت را بر نگاه کوتاه مدت ترجیح دهند و باعث رشد دیالوگ ملی شوند.
او با توجه به جا افتادن فرهنگ اعتدال در جامعه میگوید: اگر فرهنگ اعتدال در جامعه جا بیفتد و رسانههای ما در این بستر کار کنند آن وقت میبینیم که با آن اعتدال هر چیزی بر سر جای خود قرار میگیرد.
جهانشاهی با توجه به جا انداختن فرهنگ اعتدال در جامعه گفت: اگر نگاه کنیم میبینیم در فرمایشات ائمه اطهار و بسیاری از منابع فرهنگی خودمان فرهنگ اعتدال پررنگ است و این را باید ارج نهیم.